המטבח היהודי הצפון אפריקאי מגיע אלינו עם מורשת מפוארת של מאות שנים. בעוד ההשפעות על המטבחים הם שונות כגון המטבח המרוקאי שהושפע מהמטבח הספרדי והצרפתי הן בשפה והן בקולינריה או במטבח הלובי שהושפע רבות המטבח האיטלקי גם כן בשפה ובמאכלים.
כמו כן המטבחים הצפון אפריקאיים מתאפיינים בחומרי גלם פשוטים וזמינים כמו חיטה, בשרים, ירקות, פירות קטניות, ירקות שורש, שקדים, שומשום ועוד…
תפריט הסדנה –
טעמיה מצרית מסורתית
(פלאפל) עם פלפלים קלויים וטחינה-עמבה.
חריימה דג טריפוליטאי
לחם צפון אפריקאי טוניסאי
מיני פריקסה טוניסאי
סלט צ'רשי טריפוליטאי
טנג'ין טנזיה בקר מרוקאי
קוסקוס אמיתי טריפולטאי
עוגת ספרא טריפוליטאית
** אלרגנים – המנות בסדנה מכילות פול