המלכה של המטבח – סדנת פיצות שף

סקולינרי - מתחם סדנאות בישול ואפיה, יגור, ישראל

כרטיס רגיל - ₪280

בחרו מועד: ניתן לבטל ולקבל החזר עד 48 שעות לפני הפעילות

.3 |
|

המלכה של המטבח – סדנת פיצות שף

סקולינרי - מתחם סדנאות בישול ואפיה, יגור, ישראל

כרטיס רגיל - ₪280

בחרו מועד: ניתן לבטל ולקבל החזר עד 48 שעות לפני הפעילות

סוג הסדנה: סדנת אפיה בנושא פיצות עם השף בולונז'ר אנדריי בויקו.
משך הסדנה: עד שלוש וחצי שעות
כשרות: חלבית, יש תעודת כשרות

הפיצה היא מאכל איטלקי העשוי מבצק שמרים, לרוב עם רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה. מקור המילה ומשמעותה באיטלקית היא עוגה או פשטידה.

כמו כן ניתן למצוא פירוש לשורש המילה עוד מהלטינית שבה המשמעות היא לחם שטוח.
במאה ה16 הגיעה העגבניה לאירופה מפרו, ונחשבה בתחילה לרעילה לבני אדם, אך עד מהרה הפכה למזון פופולרי בקרב דלי האמצעים והעניים. יש המשערים שהנאפוליטאנים העניים היו אלה שהוסיפו את העגבניות לבצק הפיצה.

במאה ה18, מריה קרולינה מלכת נאפולי, ביקשה תנור לבנים במטבחה להכנת פיצות עבורה.

רפאל אספוסיטו- אופה הפיצות המפורסם בנאפולי באותם ימים, הוא זה שהכין לראשונה פיצה עם רוטב עגבניות, מוצרלה וריחן וכך למעשה נולדה לראשונה המרגריטה. שלושת צבעי הרכיבים מסמלים את צבעי הדגל האיטלקי.

תפריט הסדנה
בצק לפיצה עבהדקה – נכין בצק שמרים לפיצה בשילוב קמחים מיוחדים כמו:
קמח לחם, דורום וקמח פיצה מיוחד.
בצק נפוליטנה קלאסי – בצק בהדגמת השף , על בסיס קמח פיצה מיוחד והתפחה ממושכת של 24 שעות לפחות.
רוטב עגבניות דרום איטלקי – עגבניות חלוטות , עשבי תיבול שום בזיליקום
רוטב לבן "ביאנקה" – רוטב צפון איטלקי על בסיס חמאה ,שמנת מתוקה , שום , יין לבן ועשבי תיבול .
פיצה מתוקה – עם מסקרפונה,  מוצרלה, ממרח נוצ'לה איטלקי , שוקולד ציפס ופירות העונה .

ספרו איך היה לכם

The maximum upload file size: 20 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

postmaan

    שלחו הודעה

ההודעה נשלחה בהצלחה!

Send mail failed

Please enter input field

postmaan

    שלחו הודעה

ההודעה נשלחה בהצלחה!

Send mail failed

Please enter input field

בסלון - כל הזכויות שמורות 2023
שליחת וואטסאפ
וואטסאפ 24/7

(מענה מחר בבוקר)

(מענה מחר בבוקר)

× שליחת הודעה