אוכל יפני ביתי…זה סושי?? ממש לא! "סושי (כך הסבירה לי חברה טובה במכללה הקטנה ליד העיר צ'יבה שבה למדתי), אוכלים רק אצל מישהו שהתמחה בתחום מינימום עשר שנים!"…הארוחה היפנית הביתית – בין אם מדובר בארוחת בוקר, צהריים, או ערב – נקראת Ichi-Ju San-Sai או "מרק אחד-שלוש תוספות", ובהכנתה, היפנים מקפידים מזה מאות בשנים, על הקודים המסורתיים ליצירת ארוחות מאוזנות ובריאות, המשלבות בין חלבונים, ויטמינים, ומינרלים, עשירות בסיבים, טעימות – וחשוב לא פחות – יפות לעין. ארוחה המבוססת על הקוד של "מרק אחד-שלוש תוספות", מורכבת קודם כל מקערית אורז מאודה ודביק, וקערית של חמוצים (המספקים אתנחתא בין הטעמים, ופרוביוטיקה טבעית)…שאליהן מצטרפות קערית מרק (מרק מיסו או מרק ציר יפני צלול), ושלוש תוספות; אחת של חלבון (בקר / עוף / דגים / טופו / ביצה), ושתי מנות (אחת חמה והשניה קרה) של ירקות, אצות, קטניות, פטריות, וירקות שורש עונתיים. התוספות השונות תלויות בעונות השנה, וגם היום כאשר ירקות ופירות זמינים כל השנה, ניתן כבוד רב לתבשילים המבוססים על מוצרים עונתיים, ומחשבה רבה מוקדשת ליצירת ארוחה מגוונת מבחינת המרכיבים, הטעמים, ושיטות ההכנה.
את התפריט נבחר יחדיו על פי מה שניתן למצוא בחנויות בארץ, על פי העונה ומה שזמין בשווקים, ועל פי מנת החלבון שאתם רוצים לבשל, תוך התאמה לאלרגיות, רגישויות שונות למזון, וכמובן צמחונות, או טבעונות; ובמהלך הסדנא, תוך כדי שאנחנו חותכים, מחמיצים, מבשלים, מאדים, מתבלים, ומבשלים יחדיו את 6 המאכלים המסורתיים שבחרתם עבור הסדנא שלכם, אלמד אתכם שיטות הכנה ייחודיות, אסביר ואפשט את דרכי התיבול וההגשה היפניות המרתקות, ואספר לכם על עשר השנים בהן חייתי כסטודנטית ביפן ועל עולם העסקים הישראלי-יפני וחיי כאשת עסקים על הקו, מאז שחזרתי לארץ בסוף שנת 2000.
בתום ההכנות, נאכל את המטעמים שבישלנו בכלי האוכל היפנים שלי, נטעם מעט סאקה, נלגום מעט מליקר השזיפים היפני המתקתק שאני מכינה כל קיץ, ונקנח ברולדת מאצ'ה ירקרקה שאני מכינה מראש, לצד ספל תה יפני חם.
מספר ימים לאחר הסדנא תקבלו ספרון מתכונים דיגיטלי מצולם על מנת שתוכלו להכין את אותן מנות בבית.






























משתתפים מספרים(4)
ספרו איך היה לכם

הגעתי ליפן ב1991 והתאהבתי באנשים, בשפה, במוסיקה, ובאוכל. שמי יפעת ורד ובמקצועי אני עוסקת בפיתוח עסקי ליפן, עוזרת לחברות ישראליות לחדור לשוק היפני, מייעצת ומגשרת בין חברות ישראליות ויפניות, ונעה על הקו בין יפן וישראל כבר שלושים ושתיים שנה. בעשר השנים בהן חייתי ביפן, למדתי יפנית, סיימתי תואר בלימודים בינלאומיים ומנהל עסקים, עבדתי בחברה יפנית, וכמובן שטעמתי, בישלתי, ו"שנוררתי" מתכונים יפנים ביתיים ומסורתיים מהמורות שלי ליפנית, מאימהות יפניות אצלן התארחתי, ומחברותי היפניות. את התבשילים שלמדתי להכין הכנתי עבור בן זוגי היפני, ועבור חברי ללימודים ביפן – תלמידים זרים כמוני במסיבות ביתיות. מאז חזרתי לארץ בסוף שנת 2000 אני חולקת עם משפחתי את תשוקתי ואהבתי לאוכל היפני, ואת "טעם של בית יפני" הקמתי בשנת 2019 לאחר שחברי "התלוננו" שאיני חולקת את התבשילים היפנים שלי עם העולם (^_~). אני מזמינה אתכם להכיר ולהתאהב גם כן במטבח היפני.
שלחו הודעהההודעה נשלחה בהצלחה!
Send mail failed
Please enter input field
5
היה מעולה! הגענו אני ואישתי לסדנה עם כמעט ואפס ידע על המטבח היפני. קיבלה אותנו יפעת עם ידע עצום, חיוך וניסיון חיים שאין שני לו, הסבירה והדגימה וסיפרה על כל דבר מניסיונה. למדתי לנסות טעמים חדשים והכנו ארוחה מדהימה. תודה רבה על הכל!, ממליץ בחום.
5
סדנה מיוחדת במינה, עם הטעמים המיוחדים שרק יפן יכולה לספק, היה מסע קולינרי מדהים ויפעת הייתה סוחפת
5
יש לי חיבה אישית ליפן ולמטבח היפני והיה ממש מיוחד ומתוחכם ללמוד על כל התרבות הזאת וגם לבשל אותה, סדנה שלדעתי כל אדם צריך לעבור כדי לקבל טעימה מהעולם הזה, היה ממש נהדר
5
איזו סדנה מיוחדת…
טעמים חדשים וטעימים במיוחד, אוכל אסתטי וצבעוני מלא ברכיבים בריאים…ממש נפתח בפנינו עולם חדש של אוכל…ממליצים מאוד, היה מקסים.