סוג הסדנה: סדנת בישול פעילה.
כשרות: בשרית, יש תעודת כשרות
סדנת אוכל רומני מהעיר התחתית בחיפה.
אוכל ממלא תפקיד חשוב בתרבות הרומנית, וניתן למצוא ביטויים ופתגמים רבים במסורת הרומנית שעוסקים בו.*
הגסטרונומיה הרומנית הושפעה במשך מאות שנים מהאימפריות שכבשו אותה, ומהמטבחים השכנים: הבלקני, ההונגרי, הגרמני והטורקי.
הרומאים הביאו איתם את השימוש בקמח התירס ….. (לא נהרוס לכם, המשך הסיפור בסדנה).
* ביטוי רומני הבא לתאר עני מרוד – "אין לו אפילו ממליגה על השולחן".
תפריט הסדנה.
כבד קצוץ
איקרא
זקוסקה (סלט חצילים רומני)
טוקניצה
גלושקה (בצקניות)
קבאב רומני (מיטיטיי)
ממליגה
מוז'דיי (מטבל שום לקבב)
שרבט תות