סוג הסדנה: סדנת בישול פעילה.
משך הסדנה: עד שלוש וחצי שעות
כשרות: חלבית, יש תעודת כשרות
המטבח האיטלקי מורכב מהכלאה של שפע מטבחים מקומיים ממחוזותיה השונים של איטליה. זהו אחד המטבחים החשובים והמפורסמים בעולם. מאכלים מוכרים ואופיינים במטבח האיטלקי הם פסטות, פיצות, גלידות, גבינות (פרמז'ן, מסקרפונה, ריקוטה, מוצרלה, פיקורינו ועוד) פרושוטו וכמהין.
לכל מחוז מטבח אופייני משל עצמו והם שונים זה מזה אך ניתן לומר שכולם נחשבים כחלק מהמטבח האיטלקי. בדרום המדינה האוכל נחשב לחריף יותר ונעשה שימוש רב יותר בשמן זית, עגבניות ופירות ים. בעוד שבצפון המדינה נהוג לאכול בשר ורטבים שמנים יותר עם מרכיבי שמנת ופרמז'ן. חשוב להזכיר שהמטבח האיטלקי הוא עונתי והאיטלקים משתמשים במרכיבי מזונם לפי עונות השנה.