העולם המערבי התוודע למטבח התאילנדי באמצעות מסעדות, ורוב האנשים יכולים להזמין בנוחות מתפריט תאילנדי, או
לצטט מנות אהובות. היום, עם הזמינות הגוברץ של רכיבים תאילנדים, ניתן ליצור בקלות מנות אלה בבית. אוכל תאילנדי
הוא 'חופשי', וטבחים תאילנדים מוסיפים תמיד “ THAI" מייצר איזון בין מתוק, חמוץ, חריף, מריר ומלוח. פירוש המילה
נגיעות מיוחדות משלהם לכל מנה.
בתאילנד המנות השונות המרכיבות ארוחה מוגשות בבת אחת. רכיבים אלה עשויים לכלול אחד או יותר מהבאים: מרק,
תבשיל קארי, מוקפץ, סלט, רטבים או מטבלים נלווים, וכמובן הרבה אורז. כשאתם מתכננים את התפריט, כלל אצבע טוב
הוא לאפשר מנה 'עיקרית' אחת לאדם, ועם זאת לספק מגוון טעמים ומרקמים שונים בין המנות. כל הכלים מונחים יחד על
השולחן בסגנון משפחתי כדי שהסועדים יוכלו למלא צלחת במה שהם אוהבים. הארוחה מסתיימת בדרך כלל עם מבחר של
פירות טרופיים טריים או קינוח אורז דביק.
תפריט הסדנה:
קארי ירוק
פאד תאי
סלט עוף קצוץ בקערת חסה
ציר ירקות/עוף תאילנדי
מרק תום יאם
ספרינג רול טרי
קינוח טפיוקה