בין אם מדובר בארוחת בוקר, צהריים או ערב, היפנים מקפידים על הקודים המסורתיים ה-Ichi-Ju San-Sai להכנת ארוחות מאוזנות ובריאות, המשלבות בין חלבונים, ויטמינים, ומינרלים, עשירות בסיבים, טעימות – וחשוב לא פחות – יפות לעין, מזה מאות בשנים. ארוחה המבוססת על ה-Ichi-Ju San-Sai, מורכבת ממנת מרק "Ichi-Ju" – בדרך כלל מרק מִיסוֹ (ביפנית "Miso Shiru") או מרק דַאשִי צלול ("Sui-Mono"), ומשלוש תוספות שהן ה-"San-Sai". אחת מהתוספות תהיה מורכבת מחלבון מהחי (בקר/פרגיות/דג או אם אתם צמחונים/טבעוניים – טופו), ושתי התוספות הנוספות יהיו מורכבות מירקות שונים, שלל אצות, קטניות, פטריות, וירקות שורש עונתיים. ארוחת ה-Ichi-Ju San-Sai מוגשת עם קערית אורז וצלוחית חמוצים תוצרת בית שהם חלק בלתי נפרד מכל ארוחה יפנית, המספקים אתנחתא בין הטעמים ופרוביוטיקה טבעית. התוספות השונות תלויות בעונת השנה ובאזור בו המשפחה גרה, וגם היום כאשר ירקות ופירות זמינים כל השנה, ניתן כבוד רב לתבשילים המבוססים על מוצרים עונתיים, ומחשבה רבה מוקדשת ליצירת ארוחה מגוונת מבחינת המרכיבים, הטעמים, ושיטות ההכנה.
אני מזמינה אתכם לביתי בחיפה לארוחה יפנית ביתית המורכבת מ-6 מנות של מאכלים ביתיים יפנים, במהלכה נשתה סאקה ונטעם את ליקר השזיפים היפני שאני מכינה כל שנה בקיץ, ונקנח ברולדת מאצ'ה וקרם קוקוס לצד ספל תה יפני.
את המנות השונות נבחר יחדיו מראש, על פי עונות השנה, מה שניתן למצוא בשווקים, וכמובן מה שאתם אוהבים לאכול.
במהלך הארוחה, אני מספרת על עשר השנים בהן חייתי כסטודנטית ביפן, ועל השנים כאשת עסקים על הקו ישראל-יפן מאז שחזרתי לארץ בסוף שנת 2000.
לאחר הסדנא תקבלו ספרון מתכונים דיגיטלי מצולם על מנת שתוכלו להכין את אותן מנות בעצמכם.
הגעתי ליפן ב1991 והתאהבתי באנשים, בשפה, במוסיקה, ובאוכל. שמי יפעת ורד ובמקצועי אני עוסקת בפיתוח עסקי ליפן, עוזרת לחברות ישראליות לחדור לשוק היפני, מייעצת ומגשרת בין חברות ישראליות ויפניות, ונעה על הקו בין יפן וישראל כבר שלושים ושתיים שנה. בעשר השנים בהן חייתי ביפן, למדתי יפנית, סיימתי תואר בלימודים בינלאומיים ומנהל עסקים, עבדתי בחברה יפנית, וכמובן שטעמתי, בישלתי, ו"שנוררתי" מתכונים יפנים ביתיים ומסורתיים מהמורות שלי ליפנית, מאימהות יפניות אצלן התארחתי, ומחברותי היפניות. את התבשילים שלמדתי להכין הכנתי עבור בן זוגי היפני, ועבור חברי ללימודים ביפן – תלמידים זרים כמוני במסיבות ביתיות. מאז חזרתי לארץ בסוף שנת 2000 אני חולקת עם משפחתי את תשוקתי ואהבתי לאוכל היפני, ואת "טעם של בית יפני" הקמתי בשנת 2019 לאחר שחברי "התלוננו" שאיני חולקת את התבשילים היפנים שלי עם העולם (^_~). אני מזמינה אתכם להכיר ולהתאהב גם כן במטבח היפני.
שלחו הודעהההודעה נשלחה בהצלחה!
Send mail failed
Please enter input field