סוג הסדנה: סדנת אפיה בנושא פיצות עם השף בולונז'ר אנדריי בויקו.
משך הסדנה: עד שלוש וחצי שעות
כשרות: חלבית, יש תעודת כשרות
הפיצה היא מאכל איטלקי העשוי מבצק שמרים, לרוב עם רוטב עגבניות וגבינת מוצרלה. מקור המילה ומשמעותה באיטלקית היא עוגה או פשטידה.
כמו כן ניתן למצוא פירוש לשורש המילה עוד מהלטינית שבה המשמעות היא לחם שטוח.
במאה ה16 הגיעה העגבניה לאירופה מפרו, ונחשבה בתחילה לרעילה לבני אדם, אך עד מהרה הפכה למזון פופולרי בקרב דלי האמצעים והעניים. יש המשערים שהנאפוליטאנים העניים היו אלה שהוסיפו את העגבניות לבצק הפיצה.
במאה ה18, מריה קרולינה מלכת נאפולי, ביקשה תנור לבנים במטבחה להכנת פיצות עבורה.
רפאל אספוסיטו- אופה הפיצות המפורסם בנאפולי באותם ימים, הוא זה שהכין לראשונה פיצה עם רוטב עגבניות, מוצרלה וריחן וכך למעשה נולדה לראשונה המרגריטה. שלושת צבעי הרכיבים מסמלים את צבעי הדגל האיטלקי.








משתתפים מספרים(2)
ספרו איך היה לכם

הקמנו את סקולינרי בכדי להפגיש בין מיטב השפים והקונדיטורים לחובבי הקולינריה במסגרת סדנאות מגוונות. אצלנו תפגשו טעמים שלא היכרתם ותרכשו ידע מקצועי, תוך כדי בילוי עם אנשים מעניינים, לגימת יין באווירת מטבחי ארצות אקזוטיות או מטבחי שף מודרניים. מתחם הסדנאות שלנו תוכנן ונבנה במיוחד, בהשקעה יוצאת דופן, לקיום סדנאות בישול. הייחודי מסוגו בכל אזור הצפון המציע סדנאות מגוונות לקהל הרחב וארועים פרטיים ועסקיים על בסיס יומי. תמצאו אותנו ליד קיבוץ יגור, למרגלות המזרחים והתלולים של הר הכרמל, במיקום פסטורלי מול מטע עצי זית. נוף ההר המרהיב נשקף דרך חלונות המתחם. נשמח לצאת איתכם למסע קולינרי!
שלחו הודעהההודעה נשלחה בהצלחה!
Send mail failed
Please enter input field
סדנא כייפית, מאורגנת להפליא וממש ממש טעימה..חוויה מומלצת
5
סדנה מגניבה רצח! עושים הכל מאפס, והכל הרגיש מאוד טרי וטוב טעים
ממליצה ממש, הגענו משפחה קטנה ונהננו מכל רגע